Kā krāsot griestus?

Atgriezties March 1, 2022

Visbiežāk griestus krāso ar ūdens emulsijas krāsām, kas labi šķīst ūdeni un lieliski gulstas uz virsmas, turklāt arī ātri žūst. Griestu krāsas ir matētas, lai uzlabotu telpas akustiku un palīdzētu noslēpt defektus un absorbēt gaismu.

Pieejamas dažādas krāsas, taču baltā krāsa ir populārākā, jo labi atstaro gaismu un optiski paplašina telpu. Ja tomēr vēlaties radīt īpašu noskaņu un pieskaņot kopējam interjeram, krāsu var arī ietonēt.

Bet kā pareizi sagatavot griestus un kā tos krāsot? Lasiet šajā rakstā!

Griestu sagatavošana

griestu sagatavošana

Pirms krāsošanas griesti ir jāsagatavo – rūpīgi jānotīra no krīta vai vecās krāsas, putekļiem un netīrumiem. Lai to būtu vieglāk izdarīt, varat no smidzinātāja uzpūst ūdeni un tad ar lāpstiņu kasīt nost.

Pēc attīrīšanas varat nogruntēt, lai arī špaktelis labāk turētos. Pēc tam izlīdziniet griestus ar špakteli, aizklājot visas spraugas un plaisas, un labākam efektam – noslīpējiet ar smalku smilšpapīru.

Kad tas paveikts, varat vēlreiz uzklāt grunti. Tas nodrošinās vēl labāku saķeri ar krāsu, turklāt samazinās krāsas patēriņu aptuveni divas reizes. Grunts uzklāšanu var veikt ar veltnīti.

(Par sienu krāsošanu lasiet šeit)

Griestu krāsošana

Kad sagatavošanās darbi ir veikti, varat ķerties klāt krāsošanai.

Nepieciešamie darbarīki krāsošanas darbiem

  • Saliekamās kāpnes
  • Platāka ota vai mazais rullītis
  • Veltnītis (ar īsa vai vidēja garuma plūksnojumu)
  • Vanniņa krāsošanai
  • Darba apģērbs un aizsargbrilles

Krāsošana soli pa solim

kā krāsot griestus
  1. Rūpīgi izlasiet instukciju, lai saprastu, kā pareizi jāšķaida krāsa (ja tas nepieciešams). Tāpat atcerieties pirms krāsošanas krāsu rūpīgi samaisīt, nodrošinot viendabīgas konsistences krāsu!
  2. Sākumā krāsojiet griestu stūrus un perimetru ar veltnīti, mazo rullīti vai platāku otu. Ielejiet krāsu vanniņā, iemērciet tajā vienu veltnīša pusi (mazo rullīti vai otu – atkarībā, ko esat izvēlējies) un pēc tam parrullējiet pa tam paredzēto vanniņas daļu, lai atbrīvotos no liekās krāsas un tā nepilētu zemē, kamēr darbojaties. Necentieties atstāt pārāk biezu krāsas kārtu, lai vēlāk, kad krāsosiet pārējo virsmu, nebūtu redzamas salaiduma vietas.
  3. Nākamais solis ir pārējo griestu daļu krāsošana. Vislabāk krāsot griestus ar gariem vilcieniem, sākot no loga, lai iegūtu viendabīgu faktūru un neveidotos daudz salaiduma vietu, kuras varētu būt redzamas. Ar turp-atpakal kustībām izlīdziniet krāsu. Centieties strādāt ātri, lai iepriekšējā sleja nepagūtu nožūt.
  4. Pirms katras nākamās kārtas uzklāšanas nogaidiet, līdz iepriekšējā kārta ir nožuvusi. Varat krāsot 3 slāņus. Pirmo kārtu klājiet perpendikulāri logam, otro – tam paralēli, bet trešo kārtu – loga virzienā. Ja tomēr šķiet, ka pietiek arī ar divām kārtām, tad trešo varat arī nekrāsot. Atsevišķās situācijās pietiks arī ar tikai vienu krāsas kārtu.

Ja remontdarbiem nepieciešami papildu finansiālie līdzekļi, var noderēt kredīts remontam, taču ņemiet vērā, ka aizdevums būs jāatmaksā saskaņā ar atmaksas grafiku, tādēļ pret to jāattiecas atbildīgi un rūpīgi jāizvērtē maksātspēja!

Lasiet arī rakstu par to, kā plānot un iekārtot virtuvi!

Vai vēlaties saņemt patēriņa kredītu?

Piesakieties!