Kas ir auto diagnostika?

Atgriezties July 2, 2021

Ja ikdienā pārvietojaties ar auto, ļoti iespējams, jau zināt, kā automašīnai ir jāskan un jāizskatās. Bet reizēs, kad iedegas kāda brīdinājuma signāllampiņa vai zem motora pārsega dzirdat vēl nebijušas skaņas, sākat domāt par to, kas varētu būt tās izsaucis. Un šādos gadījumos auto diagnostika var būt ļoti noderīga.

Kas ir auto diagnostika?

Auto diagnostika ir automašīnas problēmu identificēšana un novērtēšana. Tās var būt gan virspusīgas pārbaudes, fiziski pārbaudot konkrētas auto daļas, gan datorizētas analīzes.

Diagnosticējot varat noteikt problēmas ar dzinēju, izplūdes gāzēm, aizdedzes spolēm, eļļas tvertni, ritošo daļu, bremžu sistēmu, kondicionieri un citu. Tāpat var veikt arī virsbūves diagnostiku.

Kādēļ un kad jāveic auto diagnostika?

automašīnas akumulatora pārbaude

Bieži kādas auto daļas jau kādu laiku nedarbojas kā nākas, bet autovadītāji problēmas sāk just novēloti. Tieši tādēļ ir svarīgi veikt auto diagnostiku arī gadījumos, ja šķiet, ka ar auto viss ir kārtībā. Tā laikus atklāsiet, ja būs nepieciešams remonts. Un atcerieties – ir svarīgi pārbaudīt auto pirms iegādājaties jaunu!

Bet, kā zinām, daudzi pēc palīdzības vēršas tad, kad vairs nav citu iespēju. Bet nevajadzētu pieļaut šādas situācijas, jo ieilgušu, nopietnāku problēmu risināšana var izmaksāt daudz vairāk, turklāt radīt bīstamas situācijas, arī pārvietojoties ar auto naktī, kas var apdraudēt Jūsu, pasažieru un citu auto braucēju dzīvības.

Kas veic auto diagnostiku?

Diagnostiku vislabāk veikt kādā servisā, pie auto mehāniķiem vai auto elektriķiem.

Lai arī to ir iespējams darīt arī mājās, ja Jums nav pieredzes vai zināšanu un atbilstoša ekipējuma, ļoti iespējams, nespēsiet nedz atklāt problēmu, nedz to novērst. Turklāt speciālistiem ir pieejamas specializētas datorprogrammas, kas ļauj auto vājās vietas atrast daudz ātrāk.

Cik ilga ir automašīnas diagnostika?

Tā var ilgt no pāris minūtēm līdz pat 2-3 stundām, atkarībā no tā, cik daudz un cik nopietnas ir ar auto saistītās problēmas.

Cik izmaksā auto diagnostika?

Bez šaubām maksa ir atkarīga no tā, pie kā veic automašīnas diagnostiku, kā arī, cik padziļināta ir šī pārbaude (var veikt arī atsevišķu daļu diagnostiku, piemēram, dzinēja), un – vai kopā ar diagnostiku veic arī problēmu un kļūdu novēršanu, remontu.

Maksa par diagnostiku nebūt nav tik dārga – tā ir sākot no aptuveni 15 eiro.

Auto diagnostikas testus nevajadzētu atlikt, bet gan veikt regulāri, lai laicīgi atklātu un novērstu dažādas problēmas. Ja Jums nepieciešami naudas līdzekļi, Avafin.lv piedāvā aizdevumu automašīnai. Taču aizņemieties atbildīgi un izvērtējiet savas iespējas kredītu laikus atmaksāt!

Lasiet arī rakstu par elektro auto iegādi!